Tiramisú
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
3 dl espresso
4 cl rom
3 stk eggeplomme
3 ss sukker
3 stk eggehvite
en klype salt
250 g mascarpone
1 stk vaniljestang/ 1 cm puré
20 stk fingerkjeks
2-3 ss kakao
Slik gjør du
- Lag kaffeblanding så den får bli kald
- Visp sukker og eggeplommer
- Rør inn mascarpone og vanilje
- Pisk eggehvite stivt med en klype salt
- Vend krem og eggehvite sammen
- Legg ett lag krem i skål
- Dypp fingerkjeks og legg ett lag kjeks
- Krem, kjeks, krem, kjeks, avslutt med krem
- Dryss over kakao/revet sjokolade
Prep & tips
La tiramisuen hvile i kjøleskap minimum en time, best over natta.
Det er også godt å legge inn et lag med syrlig bringebærkrem.
INGREDIENSER
![egg](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/egg.png)
eggeplommer
Piskes lyst sammen med sukkeret.
3 stk
![skål med sukker](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/sukker.png)
sukker
Piskes sammen med eggeplommene.
3 ss
![tomt fat](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/vanilje-1.png)
Vanilje
En liten skje vaniljepuré eller 1 stk vaniljestang.
1 stk
![mascarpone](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/mascarpone.png)
mascarpone
Røres inn i egg- og sukkerblandingen.
1 boks (250 g)
![egg](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/egg.png)
eggehviter
Piskes stivt med en klype salt. Vend inn i mascarponekremen.
3 stk
![ladyfingers biscuits](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/ladyfingers.png)
fingerkjeks
Dyppes i kaffen på begge sider
20 stk
![](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/coffee-item-3.png)
espresso
La kaffeblandingen avkjøles.
3 dl
![tomt fat](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/coffee-item-1.png)
rom
Ha godt med rom, whiskey, marsala, det man har.
4 cl
![skål med kakao](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/kakao.png)
kakao
Sikt kakao over til slutt.
2 ss
først krem – så kjeks
![mascarpone](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/mascarpone.png)
1. lag
Start med et lag mascarponekrem.
![ladyfingers biscuits](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/ladyfingers.png)
dypp
Dypp kjeksen i kaffe på hver side og legg annenhver i skål med mascarponekrem.
![](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/coffee-item-3.png)
2. lag
Legg krem og kjeks annenhver, avslutt med krem og dryss over kakao/sjokolade.
Repeat
![](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/gallery-coffee-image-2-1.jpg)
![tiramisu800x800 skål med et stykke tiramisú på et bord](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/tiramisu800x800.png)
![](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/gallery-coffee-image-5.jpg)
![tiramisu800x800 skål med et stykke tiramisú på et bord](https://marianovik.no/wp-content/uploads/2020/06/tiramisu800x800.png)