Tiramisú

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

3 dl espresso
4 cl rom

3 stk eggeplomme
3 ss sukker

3 stk eggehvite
en klype salt

250 g mascarpone
1 stk vaniljestang/ 1 cm puré

20 stk fingerkjeks

2-3 ss kakao

 

 

Slik gjør du

  1. Lag kaffeblanding så den får bli kald
  2. Visp sukker og eggeplommer
  3. Rør inn mascarpone og vanilje
  4. Pisk eggehvite stivt med en klype salt
  5. Vend krem og eggehvite sammen
  6. Legg ett lag krem i skål
  7. Dypp fingerkjeks og legg ett lag kjeks
  8. Krem, kjeks, krem, kjeks, avslutt med krem
  9. Dryss over kakao/revet sjokolade

Prep & tips

La tiramisuen hvile i kjøleskap minimum en time, best over natta.

Det er også godt å legge inn et lag med syrlig bringebærkrem.

 

INGREDIENSER

egg

eggeplommer

Piskes lyst sammen med sukkeret.

3 stk

skål med sukker

sukker

Piskes sammen med eggeplommene.

3 ss

tomt fat

Vanilje

En liten skje vaniljepuré eller 1 stk vaniljestang.

1 stk

mascarpone

mascarpone

Røres inn i egg- og sukkerblandingen.

1 boks (250 g)

egg

eggehviter

Piskes stivt med en klype salt. Vend inn i mascarponekremen. 

3 stk

ladyfingers biscuits

fingerkjeks

Dyppes i kaffen på begge sider

20 stk

espresso

La kaffeblandingen avkjøles.

3 dl

tomt fat

rom

Ha godt med rom, whiskey, marsala, det man har.

4 cl

skål med kakao

kakao

Sikt kakao over til slutt.

2 ss

først krem – så kjeks

mascarpone

1. lag

Start med et lag mascarponekrem.

 

ladyfingers biscuits

dypp

Dypp kjeksen i kaffe på hver side og legg annenhver i skål med mascarponekrem.

2. lag

Legg krem og kjeks annenhver, avslutt med krem og dryss over kakao/sjokolade.

Repeat

skål med et stykke tiramisú på et bord
skål med et stykke tiramisú på et bord