Ingas eplekake

♥ Nydelig originaloppskrift, men tror man kan ta bort enda mer sukker uten å ødelegge

Dette trenger du

3-4 skikkelig sure epler
2 ts kanel
5 ts sukker

75 g sukker
150 g temperert smør
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du

 

  1. Kutt eplene i terninger og bland i en pose med kanel og sukker
  2. Rør sukker og smør hvitt
  3. Tilsett ett egg og så mel (med bakepulver) vekselsvis til alle eggene er i
  4. Vend inn alle eplene
  5. Dryss gjerne over grovhakkede mandler, evt sukker og kanel på toppen

Prep & tips

Sukkermengden er halvert fra originaloppskriften, kaken er enda søt og god. Tror det burde gå å ta bort enda mer?
Pass på å ikke ta i for mye epler, da heves ikke kaken. 


Rundform 22-24 cm
Stekes på 175 grader på nederste rist i 40-50 minutter