Karamellpudding

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

Til brødformen

3 dl sukker

Puddingen

6 dl kremfløte
3 dl melk
1 dl sukker
1 stk vaniljestang
8 stk egg

Slik gjør du

  1. Smelt sukkeret og ha i brødformen og fordel jevnt -også opp over kantene
  2. Ha fløte, melk og sukker og vanilje i en kjele og varm opp til kokepunktet og la den kjøles ned til romtemperatur
  3. Pisk sammen eggene og hell blandingen i kjelen i en stråle mens man rører
  4. Sikt blandingen
  5. Hell over i formen
  6. Ha vann i en langpanne 
  7. Stekes midt i ovnen
  8. Avkjøl til dagen etter 

 

 

Prep & tips

Varm brødformen i ovnen før du har i sukkeret så det blir lettere å fordele. Sjekk før man setter brødformen i langpannen med vann at det ikke renner over. Ta varmtvann på en ss og bruk baksiden til å kjenne om den er ferdig (at overflaten er fast). Varm kniven før du skjærer rundt formen.

Brødform på 1,5 eller 2 liter
Stekes: 125 grader, 2-3 timer midt i ovnen