Seige sjokoladesnitter

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

200 g smør
2 dl sukker
3 ss sirup
2 ts vaniljesukker/ 1 stang
1 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl hvetemel

Slik gjør du

 

  1. Pisk smør og sukker hvitt
  2. Ha i sirup, vaniljesukker, bakepulver og kakao
  3. Bland i hvetemel til en fast deig
  4. Avkjøl gjerne deigen i kjøleskap 
  5. Del deigen i 3 og rull dem i pølser
  6. Avkjøl i kjøleskapet 
  7. Skjær 1 cm tykke skiver og legg på stekebrett
  8. Stekes midt i ovnen
  9. Kjeksene er skjøre når de kommer ut så avkjøl på bakepapiret

Prep & tips

Jo tykkere kjeks jo mykere/seigere blir de. Stryker man over kjeksen etter de blir skjært får man en finere overflate.

For avlange snitter: 

  • Trill hver lengde like lang som stekebrettet
  • Trykk to lengder flate på stekebrettet
  • Stekes midt i ovnen
  • Skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme
  • Dra de litt fra hverandre og avkjøl på brettet


Stekes: 175 grader, 10 minutter 

 

Brett med Kanelsnurrer