Mammas suksessterte

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

Bunn

200 g mandler/mandelmel
5 eggehviter
200 g melis

Fyll

5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte

150 g margarin

Topping

200 g mørk sjokolade
1 ss delphiafett

1 ss melis

 

Slik gjør du

Bunn 

  1. Visp eggehviter og melis stivt
  2. Vend inn mandelmel
  3. Smør ut i brødform
  4. Stekes nede i midten i ca 10 min

Fyll

  1. Rør eggeplommer, sukker og fløte sammen i vannbad til det tykner litt
  2. Avkjøl eggeblandingen
  3. Rør margarin mykt
  4. Bland i litt og litt eggekrem i smøret

Topping

 Smelt sjokolade og delphiafett i vannbad

Prep & tips

Del bunnen i to. Ha 80% av fyllet på den ene halvdelen, legg den andre bunnen oppå. Dekk toppen med sjokolade. Bruk resten av eggefyllet til å pynte på toppen av kaken. Hva bruker man meliset til mamma? haha, må sjekkes.

Langpanne
Stekes: 175 grader, 10-12 minutter