Sjokoladeterte med Oreobunn
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
100 g smør
24 st Oreos
Sjokoladefyll
225 g mørk sjokolde
70 g sukker
6 dl helmelk
6 eggeplummer
25 g maisstivelse
120 g smør
1 ts vaniljesukker
Dekoreres evt med krem og revet sjokolade eller frysetørket bringebær
Slik gjør du
Oreobunn
- Smelt smør og avkjøl
- Knus Oreokjeksen og bland med smør
- Fordel bunnen på en terteform ca 25 cm
- Frys i ca 10 minutter
Sjokoladefyll
- Varm opp melk og sukker i en gryte og la sukkeret smelte
- Ha eggeplommer, melk og maizena i en skål of rør så det ikke er klumper
- Ha litt og litt varm melkeblanding i eggene og varm opp til det begynner å tykne. La småkoke forsiktig.
- Ta av varmen og tilsett smør og hakket sjokolade og vanilje
- La småkoke til fyllet er blankt og fint
- Avkjøl litt før fyllet helles over Oreo-bunnen
- Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskap i 4-6 timer til terten har stivnet
Prep & tips
1 terteform 25 cm
Avkjøles i 4-6 timer
Se original oppskrift av Copenhagen Cakes for Mig og min Mad: