Sjokoladeterte med Oreobunn

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

100 g smør
24 st Oreos

Sjokoladefyll

225 g mørk sjokolde
70 g sukker
6 dl helmelk
6 eggeplummer
25 g maisstivelse
120 g smør
1 ts vaniljesukker

Dekoreres evt med krem og revet sjokolade eller frysetørket bringebær

 

Slik gjør du

Oreobunn

  1. Smelt smør og avkjøl
  2. Knus Oreokjeksen og bland med smør
  3. Fordel bunnen på en terteform ca 25 cm
  4. Frys i ca 10 minutter

Sjokoladefyll

  1. Varm opp melk og sukker i en gryte og la sukkeret smelte
  2. Ha eggeplommer, melk og maizena i en skål of rør så det ikke er klumper
  3. Ha litt og litt varm melkeblanding i eggene og varm opp til det begynner å tykne. La småkoke forsiktig.
  4. Ta av varmen og tilsett smør og hakket sjokolade og vanilje
  5. La småkoke til fyllet er blankt og fint
  6. Avkjøl litt før fyllet helles over Oreo-bunnen
  7. Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskap i 4-6 timer til terten har stivnet

Prep & tips

 

1 terteform 25 cm
Avkjøles i 4-6 timer 

 

Se original oppskrift av Copenhagen Cakes for Mig og min Mad:

Minogminmad.dk