Tiramisú
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
3 dl espresso
4 cl rom
3 stk eggeplomme
3 ss sukker
3 stk eggehvite
en klype salt
250 g mascarpone
1 stk vaniljestang/ 1 cm puré
20 stk fingerkjeks
2-3 ss kakao
Slik gjør du
- Lag kaffeblanding så den får bli kald
- Visp sukker og eggeplommer
- Rør inn mascarpone og vanilje
- Pisk eggehvite stivt med en klype salt
- Vend krem og eggehvite sammen
- Legg ett lag krem i skål
- Dypp fingerkjeks og legg ett lag kjeks
- Krem, kjeks, krem, kjeks, avslutt med krem
- Dryss over kakao/revet sjokolade
Prep & tips
La tiramisuen hvile i kjøleskap minimum en time, best over natta.
Det er også godt å legge inn et lag med syrlig bringebærkrem.
INGREDIENSER
eggeplommer
Piskes lyst sammen med sukkeret.
3 stk
sukker
Piskes sammen med eggeplommene.
3 ss
Vanilje
En liten skje vaniljepuré eller 1 stk vaniljestang.
1 stk
mascarpone
Røres inn i egg- og sukkerblandingen.
1 boks (250 g)
eggehviter
Piskes stivt med en klype salt. Vend inn i mascarponekremen.
3 stk
fingerkjeks
Dyppes i kaffen på begge sider
20 stk
espresso
La kaffeblandingen avkjøles.
3 dl
rom
Ha godt med rom, whiskey, marsala, det man har.
4 cl
kakao
Sikt kakao over til slutt.
2 ss
først krem – så kjeks
1. lag
Start med et lag mascarponekrem.
dypp
Dypp kjeksen i kaffe på hver side og legg annenhver i skål med mascarponekrem.
2. lag
Legg krem og kjeks annenhver, avslutt med krem og dryss over kakao/sjokolade.
Repeat