Sjokoladeterte med Oreo
– Prøve å kutte mer sukker?
Dette trenger du
Oreobase
100 g margarin
24 oroekjeks
Sjokoladefyll
225 g mørk sjokolade
70 g sukker
6 dl helmelk
6 eggeplommer
25 g Maizena
120 g smør
1,5 ts vaniljeekstrakt
Topping om ønsket
2,5 dl pisket krem
sjokoladeflak
Slik gjør du
Oreobase
-
Smelt smøret i en bolle og la det avkjøles. Hell Oreos i en foodprosessor og bland det til smuler. Tilsett det smeltede smøret.
-
Fordel smuleblandingen i en rund terteform på ca. 25 cm. Sett formen i fryseren i 10 minutter.
Fyll
-
Finhakk sjokoladen og sett til side. Hell sukker og helmelk i en kjele og varm forsiktig opp til det putrer og sukkeret smelter.
-
Hell eggeplommene og maisenna i en bolle og rør det sammen så det ikke blir klumper. Hell noen spiseskjeer av den varme melkeblandingen i eggeplommeblandingen og rør. Tilsett igjen noen spiseskjeer til mens du rører.
-
Hell så hele eggeplommeblandingen i kjelen med melk og fortsett å røre til blandingen begynner å tykne og la det koke veldig forsiktig. Ta kjelen av varmen og tilsett smør, hakket sjokolade og vaniljeekstrakt. Rør til blandingen er helt jevn og uten klumper.
-
Hell sjokoladefyllet over den iskalde Oreo-bunnen og bruk en palett til å jevne ut fyllet. Dekk paien med matfilm og sett den i kjøleskapet i 4-6 timer til paien har stivnet.
Prep & tips
Pen med flaksalt på toppen uten krem
Terteform 25 cm
Avkjøles