Sjokoladeterte med Oreo

– Prøve å kutte mer sukker?

Dette trenger du

Oreobase

100 g margarin
24 oroekjeks

Sjokoladefyll
225 g mørk sjokolade
70 g sukker
6 dl helmelk
6 eggeplommer
25 g Maizena
120 g smør
1,5 ts vaniljeekstrakt

 

Topping om ønsket

2,5 dl pisket krem
sjokoladeflak

Slik gjør du

 

Oreobase

  1. Smelt smøret i en bolle og la det avkjøles. Hell Oreos i en foodprosessor og bland det til smuler. Tilsett det smeltede smøret.

  2. Fordel smuleblandingen i en rund terteform på ca. 25 cm. Sett formen i fryseren i 10 minutter.

 Fyll

  1. Finhakk sjokoladen og sett til side. Hell sukker og helmelk i en kjele og varm forsiktig opp til det putrer og sukkeret smelter. 

  2. Hell eggeplommene og maisenna i en bolle og rør det sammen så det ikke blir klumper. Hell noen spiseskjeer av den varme melkeblandingen i eggeplommeblandingen og rør. Tilsett igjen noen spiseskjeer til mens du rører. 

  3. Hell så hele eggeplommeblandingen i kjelen med melk og fortsett å røre til blandingen begynner å tykne og la det koke veldig forsiktig. Ta kjelen av varmen og tilsett smør, hakket sjokolade og vaniljeekstrakt. Rør til blandingen er helt jevn og uten klumper. 

  4. Hell sjokoladefyllet over den iskalde Oreo-bunnen og bruk en palett til å jevne ut fyllet. Dekk paien med matfilm og sett den i kjøleskapet i 4-6 timer til paien har stivnet.

Prep & tips

Pen med flaksalt på toppen uten krem

Terteform 25 cm
Avkjøles