Seige sjokoladesnitter
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
200 g smør
2 dl sukker
3 ss sirup
2 ts vaniljesukker/ 1 stang
1 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl hvetemel
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker hvitt
- Ha i sirup, vaniljesukker, bakepulver og kakao
- Bland i hvetemel til en fast deig
- Avkjøl gjerne deigen i kjøleskap
- Del deigen i 3 og rull dem i pølser
- Avkjøl i kjøleskapet
- Skjær 1 cm tykke skiver og legg på stekebrett
- Stekes midt i ovnen
- Kjeksene er skjøre når de kommer ut så avkjøl på bakepapiret
Prep & tips
Jo tykkere kjeks jo mykere/seigere blir de. Stryker man over kjeksen etter de blir skjært får man en finere overflate.
For avlange snitter:
- Trill hver lengde like lang som stekebrettet
- Trykk to lengder flate på stekebrettet
- Stekes midt i ovnen
- Skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme
- Dra de litt fra hverandre og avkjøl på brettet
Stekes: 175 grader, 10 minutter