Mektig sjokoladekake

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

100 g smør
100 g brun farin

75 g mørk sjokolade

1 egg
1 eggeplomme
1 ts vaniljesukker

120 g hvetemel
30 g kakao
1/4 ts natron
1/4 ts salt

1,25 dl melk

Mascarponekrem

250 g Mascarponekrem
35 g kakao
35 g melis
2 1/2 dl fløte

Slik gjør du

  1. Smør springform
  2. Sikt mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle
  3. Smelt sjokolade i vannbad
  4. Pisk smør og sukker lyst
  5. Tilsett egg, eggeplomme, smeltet sjokolade og vaniljesukker i skålen med smørkremen
  6. Tilsett annenhver mel og melk, avslutt med mel

Ha godt med mascarponekrem på kaken og pynt med friske og syrlige bær

Prep & tips

Sikt kakao og melis inn i mascarponekremen for å unngå klumper

1 springform 24 cm
Stekes: 175 grader, 20+ minutter 

 

Se original oppskrift:

Copenhagencakes.com