Mektig sjokoladekake
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
100 g smør
100 g brun farin
75 g mørk sjokolade
1 egg
1 eggeplomme
1 ts vaniljesukker
120 g hvetemel
30 g kakao
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1,25 dl melk
Mascarponekrem
250 g Mascarponekrem
35 g kakao
35 g melis
2 1/2 dl fløte
Slik gjør du
- Smør springform
- Sikt mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle
- Smelt sjokolade i vannbad
- Pisk smør og sukker lyst
- Tilsett egg, eggeplomme, smeltet sjokolade og vaniljesukker i skålen med smørkremen
- Tilsett annenhver mel og melk, avslutt med mel
Ha godt med mascarponekrem på kaken og pynt med friske og syrlige bær
Prep & tips
Sikt kakao og melis inn i mascarponekremen for å unngå klumper
1 springform 24 cm
Stekes: 175 grader, 20+ minutter