Mammas rundstykker

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

ca 2 kg Hvetemel
200 g temperert margarin
2 ts salt
4 ss sukker
2 ts bakepulver

14 dl melk (37 grader)
1 pk gjær 

100 g smør (temperert, i til slutt)

Slik gjør du

 

 

 

  1. Bland alt det tørre
  2. smuldre smør i melblandingen 
  3. varm melken til 37 grader
  4. rør gjær ut i litt av melka
  5. bland alt
  6. Elt så lenge som mulig (15 min)
  7. forheves ikke, bak ut med én gang
  8. etterheves i 60 minutter
  9. stekes i 10 minutter
  10. avkjøles på rist, under klede

 

Prep & tips

Smuldre smør gjøres helt fint i maskin, må ikke gjøres for hand.
Dobles oppskriften dobles ikke gjær.
Kan lage relativt små boller for deigen heves mye.

Antall: 20 boller
Stekes: 180 grader, 10 minutter