Mammas rundstykker
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
ca 2 kg Hvetemel
200 g temperert margarin
2 ts salt
4 ss sukker
2 ts bakepulver
14 dl melk (37 grader)
1 pk gjær
100 g smør (temperert, i til slutt)
Slik gjør du
- Bland alt det tørre
- smuldre smør i melblandingen
- varm melken til 37 grader
- rør gjær ut i litt av melka
- bland alt
- Elt så lenge som mulig (15 min)
- forheves ikke, bak ut med én gang
- etterheves i 60 minutter
- stekes i 10 minutter
- avkjøles på rist, under klede
Prep & tips
Smuldre smør gjøres helt fint i maskin, må ikke gjøres for hand.
Dobles oppskriften dobles ikke gjær.
Kan lage relativt små boller for deigen heves mye.
Antall: 20 boller
Stekes: 180 grader, 10 minutter