Konfektmuffins
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
Konfektmuffins
2 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
4 ss kakao
1,5 dl hvetemel
Sjokoladeganache
100 g smør
4 ss sukker
4 ss kakao
2 ts hvetemel
1 dl fløte
1 dl helmelk
Slik gjør du
Konfektmuffins
- Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen
- Smelt smøret, ta av platen og ha i kakao
- Ha smøret i eggeblandingen
- Rør inn hvetemel
- Fyll pittesmå muffinsformer 2/3 fulle
- Stekes på 160 grader i 15 minutter, da er de fortsatt bløte i midten og vil synke sammen (så man kan fylle i ganache etterpå)
Sjokoladeganache
- Smelt smøret i en kjele
- Tilsett alt det andre og rør godt
- Kok opp mens man rører hele tiden
- La småkoke til glasuren er blank og tykk
- Avkjøl til romtemperert
- Påfør en teskje ganache på hver muffins
Prep & tips
Pass på at muffinsene ikke blir stekt for lenge. Oppbevares i kjøleskapet. Kan fint fryses og tiner raskt.
Små muffinsformer, minste størrelse (feks Aluminium)
Stekes: 160 grader, 15 minutter