Konfektmuffins

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

Konfektmuffins

2 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
4 ss kakao
1,5 dl hvetemel

Sjokoladeganache

100 g smør
4 ss sukker
4 ss kakao
2 ts hvetemel
1 dl fløte
1 dl helmelk

 

Slik gjør du

Konfektmuffins

  1. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen
  2. Smelt smøret, ta av platen og ha i kakao
  3. Ha smøret i eggeblandingen
  4. Rør inn hvetemel
  5. Fyll pittesmå muffinsformer 2/3 fulle
  6. Stekes på 160 grader i 15 minutter, da er de fortsatt bløte i midten og vil synke sammen (så man kan fylle i ganache etterpå)

 

Sjokoladeganache

  1. Smelt smøret i en kjele
  2. Tilsett alt det andre og rør godt
  3. Kok opp mens man rører hele tiden
  4. La småkoke til glasuren er blank og tykk
  5. Avkjøl til romtemperert
  6. Påfør en teskje ganache på hver muffins

 

Prep & tips

Pass på at muffinsene ikke blir stekt for lenge. Oppbevares i kjøleskapet. Kan fint fryses og tiner raskt.

Små muffinsformer, minste størrelse (feks Aluminium)
Stekes: 160 grader, 15 minutter