Karamellpudding
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
Til brødformen
3 dl sukker
Puddingen
6 dl kremfløte
3 dl melk
1 dl sukker
1 stk vaniljestang
8 stk egg
Slik gjør du
- Smelt sukkeret og ha i brødformen og fordel jevnt -også opp over kantene
- Ha fløte, melk og sukker og vanilje i en kjele og varm opp til kokepunktet og la den kjøles ned til romtemperatur
- Pisk sammen eggene og hell blandingen i kjelen i en stråle mens man rører
- Sikt blandingen
- Hell over i formen
- Ha vann i en langpanne
- Stekes midt i ovnen
- Avkjøl til dagen etter
Prep & tips
Varm brødformen i ovnen før du har i sukkeret så det blir lettere å fordele. Sjekk før man setter brødformen i langpannen med vann at det ikke renner over. Ta varmtvann på en ss og bruk baksiden til å kjenne om den er ferdig (at overflaten er fast). Varm kniven før du skjærer rundt formen.
Brødform på 1,5 eller 2 liter
Stekes: 125 grader, 2-3 timer midt i ovnen