Ingas eplekake
♥ Nydelig originaloppskrift, men tror man kan ta bort enda mer sukker uten å ødelegge
Dette trenger du
3-4 skikkelig sure epler
2 ts kanel
5 ts sukker
75 g sukker
150 g temperert smør
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Kutt eplene i terninger og bland i en pose med kanel og sukker
- Rør sukker og smør hvitt
- Tilsett ett egg og så mel (med bakepulver) vekselsvis til alle eggene er i
- Vend inn alle eplene
- Dryss gjerne over grovhakkede mandler, evt sukker og kanel på toppen
Prep & tips
Sukkermengden er halvert fra originaloppskriften, kaken er enda søt og god. Tror det burde gå å ta bort enda mer?
Pass på å ikke ta i for mye epler, da heves ikke kaken.
Rundform 22-24 cm
Stekes på 175 grader på nederste rist i 40-50 minutter