Boller

♥ Ingen justeringer nødvendige

Dette trenger du

ca 550 g Hvetemel
90 g Sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 pk tørrgjær

3 1/2 dl melk (37 grader)

100 g smør (temperert, i til slutt)

Slik gjør du

 

  1. Bland alt det tørre
  2. varm melken til 37 grader
  3. Elt så lenge som mulig (15 min)
  4. Ha i smøret til slutt
  5. Elt videre til deigen er smidig og ikke klissete
  6. Dekk bollen med fuktig klede
  7. Heves i 45-90 minutter
  8. Bak ut
  9. Etterheves i 30 minutter
  10. Stekes i 10 minutter
  11. Avkjøles på rist, under klede

Prep & tips

Dobles oppskriften dobles ikke gjær.
Kan lage relativt små boller for deigen heves mye.

Antall: 20 boller
Stekes: 200 grader, 10 minutter 

 

Brett med Kanelsnurrer