Boller
♥ Ingen justeringer nødvendige
Dette trenger du
ca 550 g Hvetemel
90 g Sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 pk tørrgjær
3 1/2 dl melk (37 grader)
100 g smør (temperert, i til slutt)
Slik gjør du
- Bland alt det tørre
- varm melken til 37 grader
- Elt så lenge som mulig (15 min)
- Ha i smøret til slutt
- Elt videre til deigen er smidig og ikke klissete
- Dekk bollen med fuktig klede
- Heves i 45-90 minutter
- Bak ut
- Etterheves i 30 minutter
- Stekes i 10 minutter
- Avkjøles på rist, under klede
Prep & tips
Dobles oppskriften dobles ikke gjær.
Kan lage relativt små boller for deigen heves mye.
Antall: 20 boller
Stekes: 200 grader, 10 minutter