Sunnere havrekjeks

♥ Sykt gode

Dette trenger du

180 g havregryn eller havremel
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ts kanel

1 egg
120 g peanutsmør
100 g honning
1 cm vaniljepuré (1 ts vaniljesukker)

75 g mørk sjokolade i biter

Slik gjør du

 

  1. bland det tørre i en bolle
  2. bland det våte i en bolle og rør til det er jevnt 
  3. hakk sjokolade og ha i
  4. avkjøl i kjøleskap i 30 min
  5. lag små kuler og trykk de 1 cm flat, blir ca 18 stykk 

Prep & tips

Blir en relativt hard deig. Står den lenge i kjøleskapet kan den stå litt ute før man former kjeksene om det blir veldig hardt. Deigen kan stå i kjøleskap et par dager før steking om ønskelig = ferske kjeks flere kvelder på rad 😉 Avkjøl kjeksene på bakepapiret i noen minutter før man tar det over på rist.

175 grader / Stekes i ca 10 minutter